The Silver Dimes

ELECTRIFYING MUSIC!

+31 6 444 328 66 / +31 6 121 745 76

Engaging and solid electric blues music with an original sound and energetic stage act.

Back to where it all began

Bluesfestival Delft 2019

The Silver Dimes op 22 februari 2019 in de Koperen Kat vanaf 22:00 uur

The Silver Dimes in 2016 in De Koperen Kat

The Silver Dimes in 2016 in De Koperen Kat

 

Bij De Koperen Kat is het 4 jaar geleden allemaal begonnen, de eerste gig van de band, terwijl ze nog maar zeer kort bestonden. Na deze eerste gig is er veel gebeurd met de band, 2 cd’s uitgebracht, succesvolle optredens op het vermaarde Sighisoara Blues Festival in Roemenië, in Duitsland en natuurlijk in Nederland. Daarnaast uitgebreide artikelen in 2 buitenlandse magazines en nog steeds met regelmaat wereldwijd te horen op blues georiënteerde radiostations.

Sinds de laatste keer in Delft in 2017 is er het een en ander gewijzigd in de bezetting van de band. Drummer van het eerste uur Bert de Jonge wilde zich voornamelijk op de Etta James Experience concentreren. Gelukkig heeft Bert daarna toch nog vaak bij optredens meegespeeld en ook op de cd ‘Electrifying’ is Bert nog te horen. Leuk detail is dat Bert op hetzelfde tijdstip als The Silver Dimes elders op het festival speelt als invaller bij The Marble Tones. Een andere drummer die veel voor ons heeft betekend is Joel Purkess. Hij reisde onder andere met ons mee naar Roemenië om daar de sterren van de hemel te drummen. Ook hij is te zien op het festival in Delft met het Stef Paglia Trio. Met al haar alumni drummers is The Silver Dimes goed vertegenwoordigd op het Delfst Blues Festival!

_W0B5073.jpg

Slim robin

 Een andere ingrijpende gebeurtenis was dat onze fabuleuze harpspeler Wilfred Assenberg, a.k.a. ‘Sugar Willie’ emigreerde naar Zweden. De bandleden woonden toch al vrij verspreid, maar repeteren werd zo wel heel erg lastig 😊. De overgebleven Dimes zaten met de handen in het haar, want waar vind je een harpspeler van dat niveau en met zo’n eigen stijl? Het geluk lachte de band toe toen zij in de formidabele harpspeler ‘Slim Robin’ (van Roon) een waardige opvolger vonden. Robin is in bluesland ook bekend met zijn eigen band Slim Robin.

Boy Brons.jpg

Boy Brons

 Als klap op de vuurpijl gaf de onnavolgbare Hank Six (Henk-Jan de Jong) aan de band te gaan verlaten. Een vervanger vinden waarbij het bandgeluid niet wezenlijk zou veranderen, en die daarnaast over minstens gelijkwaardige kwaliteiten kon beschikken bleek een bijna onmogelijke opgave. Gelukkig heeft Hank de band daarna steeds geholpen bij de cd opnames en bij de diverse optredens.

Na een lange en intensieve zoektocht werd uiteindelijk een fantastische vervanger gevonden in de persoon van Boy Brons. Boy blijkt super enthousiast en geeft de band een nieuwe boost. In de korte tijd dat Boy betrokken is bij The Silver Dimes, zijn er al 4 nieuwe songs ontstaan!

Na de vele invaldrummers is er eindelijk weer een vaste drummer toegetreden tot The Silver Dimes in de persoon van Evert Ouwerkerk!

Evert is een geweldige en oerstrakke drummer die eigenlijk was benaderd om in de drummerspool plaats te nemen, maar na enkele repetities bleek er een dusdanige wederzijdse muzikale en persoonlijke klik te zijn dat Evert is gevraagd om voor vast toe te treden tot de band.

foto+Evert+Ouwerkerk.jpg

Evert ouwerkerk

The Silver Dimes presenteren zich 22 februari in de nieuwe bezetting, naast Robin, Boy en Evert natuurlijk met oudgedienden Karel Vogel en Ron Stam en op drums Evert Ouwerkerk. De band zal zoals gewoonlijk weer vol energie en enthousiasme 2 uur lang spetteren op het Delfts podium met vertrouwd, maar ook nieuw repertoire!

_MG_5840.w.jpg

karel vogel

_MG_5716.w.jpg

ron stam